maanantai 20. elokuuta 2012

Muki on täynnä

Kynsi katkeaa, auto hajoaa, talous on tiukilla, sosiaalisissa suhteissa on vastoinkäymisiä, lemmikki sairastuu, talon peruskorjausta on tehtävä,  sukulaisia tai läheisiä kuolee, tulevaisuus on epävarma...

Elämässä on niitä aikoja, kun muki saattaa tulla täyteen huomaamattaan. Sen huomaa viimeistään siinä vaiheessa, kun meinaa alkaa parkumaan jonkin mitättömän tavaran ollessa hukassa tai kun jotain tippuu lattialle tai jokin muu mitätön asia ei suju. Pinna palaa loppuun sekunneissa.

Jos tuollaista jatkuu viikkoja se on merkki siitä, että muki on todellakin täynnä ja sille pitäisi silloin tehdä jotain. Tuo tuollainen edellä mainittu stressi on minusta yhtä vaarallista terveydelle kuin tupakointi, huono ravinto, runsas ulkoisten myrkkyjen(kemikaalien) saanti tai liiallinen jatkuva alkoholin käyttö.

Mitäs sille sitten tehdään? Ja onpa muuten helpommin sanottu kuin tehty. Peruskorjaus on silti tehtävä ja tulevaisuus ei muutu varmaksi eikä palkkaa nosteta valittamalla..

Minä olen nyt juuri siinä tilanteessa. Muki on täysi ja valuu jo yli reunojen. Suoraan sanoen en tiedä missä vaiheessa ja miten alan sitä tyhjentää eli miten eliminoin stressiä aiheuttavat tekijät. Toden näköisesti nyt on niin, että joudun vain vielä hieman venymään. Syksyn tullen muutamat muut tilanteet kuitenkin muuttuvat ja toivon niiden tuovan helpotusta. Jos ei, niin sitten se olkoon merkki siitä että on mietittävä vaihtoehdot ja tehtävä suuria päätöksiä.

Niin. Tosi asia vain on se että kukaan muu ei asialle mitään tee kuin ihminen itse. Jokainen on vastuussa omasta onnestaan olipa olosuhteet mitkä tahansa.

"Elämän tilannettaan ei voi valita, mutta siihen sopivan asenteen voi."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti