perjantai 23. marraskuuta 2012

Rasia korvakoruille ja oksennusAjoin kotiin päin ja mietin että tarvitsisin korviksilleni sellaisen pieniä lokeroita sisältävän rasian, sellaisen mihin ruuveja säilötään. Sellaisessa niitä olisi helppo säilyttää, eivät menisi hukkaan.  Moottoritien varrella oli IKEA.Sellainen IKEA jossa en vielä koskaan ollut käynyt. En ole löytänyt kulutustuotteiden hurmaa muutenkaan. Siksi en säntäile tarjouksien perässä. Ajattelin kuitenkin että kyllä kai tuosta tavarahelvetistä sellainen rasia löytyy.

Ajoin auton parkkiin ja kävelin kohti ovea. Ovi oli valtava pyörivän mallinen ovi. Astuin sisään pyörivästä ovesta. Vasemmalle jäi uusi sadan liikkeen ostoskeskus Ikano ja hurmaantuneita ihmisiä. Poloiset hurmaantuneita siitä tavaran määrästä. Hurmaantuneita jostain sellaisesta johon minä reagoin. Tuli tunne että täältä on päästävä pois nopeasti.  

Suoraan edestäni nousi liukuportaat Ikean sisäänkäyntiin. Ajattelin että ehkä löydän rasian nopeasti. Nousin portaat ylös ja puolijuoksua painelin sisälle Ikeaan. Sisustettuja tiloja ja PALJON tavaraa, paljon muovia… Ihmisiä hypistelemässä tavaroita. ”Meille tarvittaisiin kyllä tämmöinen…” ” Onhan meillä jo tällainen mutta ostetaan toinen…” Ahdistukseni kasvoi ja kiihdytin vauhtia ja yritin tähyillä rasiaa jota olin tullut hakemaan.


En löytänyt rasiaa. IKEA oli sokkeloinen. Tuli hiki kun reippailin sisällä talvitakki päällä. Törmäsin onnekseni neuvontapisteeseen josta sain vinkin: ” Sellaisia löytyy kodin säilytys-osastolta alakerrasta.” Ajattelin: ”Onko täällä helkkari vielä toinenkin kerros tätä roinaa…” Selvitin tieni alas johtaville liukuportaille. Löysin kuin löysinkin oikean osaston. Oli laatikkoa joka lähtöön, mutta ei sellaista rasiaa. Tyydyin kohtalooni ja lähdin reippailemaan kohti kassoja. Kassa tuijotti minua ihmeissään kun kiisin tyhjin käsin ohi kassojen.

Olin jo melkein ulko- ovella kun vastaani käveli kolme teiniä, tyttö ja kaksi poikaa. Tyttö innosta pinkuen hätäisenä:” Mennään ostamaan jotain! Mä en ole ostanut vielä mitään.” Niin.

Minun rintaa puristi. Tuntui kamalalle sen tyttöparan puolesta. Säälitti ja suututti. Oksetti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti