keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Rakastaa, ei rakasta, rakastaa...

Ah sitä nuoruuden hurmaa. Ensirakkaus on ehkä yksi mahtavimpia asioita, joita ihminen kokee elämässään. Tarkoitan ensirakkauden tunnetta. Ensirakkaus suhteena on sitten toinen asia. Tunne on niin voimakas että se sekoittaa nuorukaisen aivan täysin. Siinä iässä kun sitä ollaan yleensä sekaisin muutenkin. Muistan elävästi oman ensirakkauteni, ensimmäisen suhteeni. Siinä sinkoili sydämmet ja heinähangot pulloista puhumattakaan.

Tuo vaihe voisi olla ensimmäinen porras ihmissuhteiden kiemuraiseen maailmaan jossa selviytyminen ei ole itsestään selvyys. Sympatia, empatia, ymmärrys, rakkaus, viha ja mustasukkaisuus sekä kaikki muut tunteet ovat asioita, joita opettelemme ymmärtämään ja hallitsemaan itsessämme. Opettelemme ymmärtämään itseämme ja kasvamaan. Kasvu ei lopu koskaan niin pitkään kun ihminen itse tiedostaa tarpeensa.

Lasten itsenäistyminen alkaa jo varhain, mutta varsinainen irtautuminen riippumattomaksi omaksi itsekseen tapahtuu silloin, kun oivallamme itsemme ja haluamme tulla sydänystäviksi itsemme kanssa. Ovi omiin sydämmiimme on portti seuraavalle oivaltamisen portaalle. Irtaannumme henkisesti vanhemmistamme, veljistä ja siskoista ja niistä henkilöistä joihin turvaamme ja nojaamme.

Itsenäistyminen ja itseen rakastuminen ovat tapahtumia, joita ilman on hankala selvitä ihmissuhdemaailmassa. Nuiden prosessien jälkeen ihminen voi todella rakastaa myös toista ja ymmärtää ympäristöään täysin eri tavalla kuin aiemmin. Rakkaus ei ole enää turvautumista vaan aitoa Rakkautta josta voi nauttia täysin eri tavalla.. Vuorovaikutustilanteissa ja niiden jälkeen huomio suuntautuu kokonaan vastassa olevaan ihmiseen eikä niinkään enää itseen. Ei tarvitse miettiä että mitähän se minusta mietti ja miksi se sanoi niin ja niin , mitä minä tein... Sen sijaan huomio suuntautuu toiseen ja mielessä pyörivät kysymykset koskevat tätä toista ihmistä, voi aidosti kiinnostua toisesta kun esteenä ei enää ole oma epävarmuus ja luoton puute itseen.

"Kun sinua todella ahdistaa ja olet pettynyt itseesi, katso peiliin ja sano peilikuvalle se mitä sanoisit siinä tilanteessa parhaalle ystävällesi" -Rauha
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti