torstai 3. tammikuuta 2013

Mikä on avioliitto?"Ja nyt me mennän naimisiin viikon päästä lauantaina..."

Mitä avioliitto merkitsee ihmisille? Miksi mennään naimisiin?

Rakkaus. "Rakastan häntä niin paljon että haluan naimisiin." Eli mihin? Ikuiseen liittoon joka perustuu tähän hetkeen. Vaikka ainut asia mistä voi olla täysin varma on tämä hetki , kaikki  muu on kuvitelmaa ja mielen tuotetta.... Hmm.. Mikä tässä nyt ei täsmää...

Systeemin vaatimus, tavoitteen asettelu: Farmari auto, vakityö, lapset, naimisiin... nannannaaaannannaa... Tuliko ajateltua että mitäs minä ITSE, sieluni, halusi? Mitä tekisin jos ei olisi minän ulkoa eli yhteiskunnan, sukulaisten, naapureiden, sisarusten ja ties kenen taholta tulevia ohjeita, vaateita ja painostusta ja paheksuntaa jos teenkin toisin.
Onko naimisiin menon motiivi varmistaa toisen kuuluminen itselle. Kun sormus laitetaan sormeen se on varatun merkki. "Seis! Minun mies, etsi oma!" tai " Stop! Minun emäntä! Mäne mäkelään siitä vokottelemman." Mitä nämä tilanteet kertoo joissa täytyy puollustaa ja pitää kiinni rakastetustaan? Minusta se kertoo luottamuksen puutteesta ITSEEN.


"Olen tarpeeksi hyvä puolisolleni, hän ei halua muita." tai " Niin, eikö olekkin viehättävä, toivottavasti löydät vähintään yhtä viehättävän itsellesi."


Mutta toisaalta jos hän haluaa muita, haluaminen ei katoa puollustamalla ja vihalla... Onko ihminen yksiavioinen? Entä onko fyysinen liitto pelkkä sielun ja pelon variksen pelätin? Osaammeko enää tunnistaa henkisen liiton voiman jolla ei ole mitään tekemistä sormusten kanssa.Naimisiin meno asettaa käyttäytymiselle ja olemiselle raamit. Sääntöjä valvoo ympäristö paheksunnan ja halveksimisen voimalla. Tulisi olla hillitysti vastakkaisen sukupuolen läsnä ollessa. Ei siis seksikästä käyskentelyä tai vietteleviä ilmeitä, flirtailua. Tuoko avioliiton säännöt turvan ja takeen ettei toinen lakkaa rakastamasta...

Onko avioliitto lupaus luottamuksesta. "No niin. Nyt kun ollaan naimisisssa niin voin luottaa puolisooni." Vai voitko?  Avioliiton pykäläkirjassa kyllä ainakin sanotaan niin. Tässä ei taas käytäntö ja teoria oikein kohtaa. Niin kauan kuin et luota itseesi et voi luottaa täysillä kehenkään muuhunkaan. Toisaalta mitä luottamus oikeastaan on?"Perutaan häät, perutaan kakku ja veljesi bändi... Perutaan yhteinen hauta paikka...."


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti