sunnuntai 25. elokuuta 2013

Mihin pyrit?

Kannammeko selässämme sarjaa erilaisia ääniä jotka kehottavat " olemaan enemmän" , " tekemään paremmin" , " saavuttamaan jotain". Näitten äänien sarjatulitus koittaa ohjata vuoren huipulle. Ihastumme niin mielikuvaan perille pääsystä, ettemme näe matkallamme kuin määränpään. Onko juuri tälle vuorelle kiipeäminen oma syvin tahtomme, vaiko kenties jotain jota kuvittelemme haluavamme, jotta viimein olisimme enemmän, parempia, vapaampia, whatever?

Millaista on elämä, ilman yhtäkään kuviteltua pakkoa tai vastustelua. Se on siinä. Se ei ole vuoren huipulla, se ei ole missään muualla kuin NYT. Kyseessä ei ole minkään uuden oivaltamista vaan harhaan johtavien mielikuvien pudottamista. Jos rehellisesti haluaa vielä tavoitella tuota vuorenhuippua, Go for it! Siinä ei ole mitään väärää. Jos kiipeäminen itsessään kiehtoo, upeaa. 

Istahda kuitenkin perille saavuttuasi hetkeksi, ja katso ympärillesi. Ole vain. Tavoittelemattomuus ei tarkoita sitä ettemmekö voisi tehdä mitään. Tekemisen lähde vain on erilainen. Se on riippumaton. Se on luonteva.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti